Hvad er Barselsakademiet?

Barselsakademiet er et tilbud til forældre, som gerne vil holde hjernen i gang under deres barsel. Med en baby på armen er det ofte svært at deltage i foredrag og andre faglige aktiviteter, og derfor er det i Barselsakademiet præmissen, at baby er med. Det giver mulighed for med ro i maven at blive opdateret på nyeste resultater inden for klima eller debatten om udsatte boligområder, mens barnet bliver ammet, pludrer eller tager sig en lur ved siden af. Samtidig danner den tværfaglige sammensætning af forældre på barsel en oplagt platform for at udvide sit netværk i en periode, hvor netværket ellers hurtigt svinder ind.

Foto: Magne Hagesætter

”Jeg blev simpelthen så begejstret, da jeg opdagede, at Barselsakademiet eksisterede. Tænk at få lov til at blive klogere på alverdens emner uden at være bekymret for, om babyen nu larmer og forstyrrer. Da jeg skrev om Barselsakademiet til mine nærmeste 50.000 venner på instagram, væltede det ind med spørgsmål om, hvornår næste arrangement fandt sted og om, hvorfor alt det sjove altid foregår i København.”

Johanne Schmidt-Nielsen

Mor til Lily og gen.sekretær for red barnet

Barselsakademiet så dagens lys i november 2018, hvor en bevilling fra Dansk Magisterforening muliggjorde afholdelsen af fire foredrag: Meterolog Jesper Theilgaard fortalte om klima, professor Thomas Gammeltoft- Hansen fortalte om flygtninge, sociolog Aydin Soei fortalte om radikalisering, og programleder i Amnesty International Helle Jacobsen fortalte om Amnestys arbejde for at ændre voldtægtslovgivningen i Danmark. Interessen var overvældende, og alle foredrag blev hurtigt udsolgt. Selvom foredragene foregik hos DM, var 72 pct. af deltagerne medlem af andre fagforeninger.

Emnerne i Barselsakademiet har bred samfundsrelevans og vil således spænde bredt fra f.eks. digital overvågning til cirkulær økonomi til homoseksuelles rettigheder i Uganda til skattesvindel til …

1 %

af 100 adspurgte fortæller, at Barselsakademiet har været med til at forbedre deres trivsel.

1 %

af 100 adspurgte mener, at Barselsakademiet støtter deres overgang fra barsel til job.

Om Stifteren

Barselsakademiet er stiftet af projektleder Mette Winding Top, som fandt på ideen og kørte første runde af foredrag under sin anden barsel. Mette er en erfaren projektleder med et bredt netværk, hvorfor hun både kan sikre faglig bredde i oplæggene og har et godt udgangspunkt for at trække større navne ind i akademiet til en pris, der kan sikre en lav entrebillet for deltagerne.