Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Mads Nygaard og kampen for de uledsagede

KØB BILLET HER

Mads Nygaard (f. 1969 i Hirtshals) er en prisvindende forfatter til både voksen- og børnebøger. Når han besøger Barselsakademiet til jul, er det dog for at fortælle om sit arbejdet for uledsagede flygtningebørn.

Siden 2016 har han skaffet finansiering til 70 uledsagede mindreåriges genforeninger med deres familier. Ved at bruge kunsten som middel har han i fællesskab med et hav af frivillige indsamlet de nødvendige 1,7 millioner kr.
Han er blandt andet medstifter af De Uledsagedes Rejsehold, som træder til, når en dreng eller pige bevilges retten til genforening. Det sker typisk efter tre års adskillelse. Ud over det økonomiske og praktiske aspekt består det frivillige arbejde også i at støtte den uledsagede med alt, hvad der måtte være behov for, ikke mindst omsorg.

Sammen med dokumentarist Michael Graversen har han skrevet De
Uledsagedes Bog, hvori 10 børn og unge fortæller om deres flugt fra verdens brændpunkter. Indtægterne fra bogsalget går ubeskåret til de uledsagede, der siden Folketingets vedtagelse i vinteren 2016 afkræves egenbetaling for genforeninger med deres kære.

KØB BILLET HER